Sakk : Magnus Carlsen simán veri a focistákat is már rég :-)

Sakk : Magnus Carlsen simán veri a focistákat is már rég 🙂

Magnus Carlsenről, a sakk királyáról régóta koztudott, hogy imádja a focit,számtalan fotóval és videóval lehetne igazolni, de minek.
Hogy persze a sakk monotomitását menyire jól oldja mozgás és bármilyen sport, az is köztudott. De hogy a norvég sakkzseni esetében alapból kizárhatjuk
a mögöttes szándékot, a reklámot és mondjuk a müviességet, az tény.
Sok focista büszke lenne rá, meg irigyelné ! ?, ha mondjuk a sakk  és foci ennyire jól menne neki. mint Carlsennek.Persze nem anyagilag,hisz két világ választja el a sakkot a focitól. És persze van, ami összeköti.Vagy még sem! ?
A mondás szerint :Mens sana in corpore sano latin közmondás. Jelentése „Ép testben ép lélek”. Vagy ép lélekben ép test. Fene se tudja.
Egy dolog egyenlőre tutinak látszik. Nem nagyon látni focistát, akinek meg a sakk lenne az igazi hobbyja,kiegészítésnek. De ha megtaláljuk szólunk 🙂Bár lehet, hogy vannak kivételek.
Nem is csoda, ha Magnus egyenlőre veri a focit is. A természetességében, a labda iránti vágyával.Jómagam is szeretem a focit, a jó focit , a sakkot is.
Nálam így kerek a történet.

Magnus Indiába is focizik

 

Magnus Carlsen Killing time before round 6 at GrandChessTour Kolkata.

 

Sok kellemes és kevésbé kellemes sakk élménye lehet Indiának a sakk kapcsán. Anand Carlsentöl kapott ki annak idején s elvesztette a vb címet. Mégis példátlan szeretettel látják a norvég világbajnokot, a szegények országában. Lám, tanulni bárkitől lehet…

 

Vajon mit csinált Magnus a sakkvilágbajnok a sakkvilágbajnokság közben ?

 

Magnus Carlsen and his two friends. Real Madrid ·2013. dec. 1.