Sakk: makói egyéni sakk

Sakk: makói egyéni sakkgyőzelem
A közelmúltban rendezték meg Deszken a tizenkilencedik nyílt sakk egyéni falubajnokságot.

A helyi nyugdíjasklubban 32 sakkozó 8 település (Szeged, Szatymaz, Pusztaszer, Hódmezővásárhely, Makó, Tiszasziget, Röszke, Deszk) képviseletében ült asztalhoz. A makói Restás Péter bizonyult a legjobbnak. A további sorrend: 2. Csúri László (Hódmezővásárhely), 3. Csikós Mihály, 4. Tornyai Jenő (utóbbi kettő Szeged), 5. Martonosi Ádám (Makó), 6. Borus András (Szeged). Az ifjúsági kategóriában a fiúknál és a lányoknál egy deszki testvérpár diadalmaskodott, Farkas Virág és Farkas Boldizsár. Az ifjúsági fiú kategória további helyezettjei: 2. Lovászi Szabolcs, 3. Bodor Máté (mindkettő Hódmezővásárhely).

A deszkiek egyéni versenyében a következő eredmény született: 1. Farkas Sándor, 2. Farkas Boldizsár, 3. Szremkó Imre, 4. Lukics Iván. A 60 év felettiek közül a legeredményesebb Varga László (Röszke) volt. A játékvezetést Zámbó László nemzetközi játékvezető látta el.
A következő megmérettetést, a 19. nemzetközi kocsmák közötti sakkcsapatversenyt (3 fős) január 17-én (szombat) 9 órai kezdettel rendezik meg Deszken, a helyi, a Tempfli tér 10. szám alatti nyugdíjasklubban. Jelentkezni január 10-éig lehet a faluhaz@deszk.hu e-mail címen, vagy a 70/941-9049-es telefonszámon, a nevezési díj 1000 forint személyenként, általános iskolásoknak 500, amit a helyszínen kell befizetni.
www.delmagyar