The Queen’s Gambit | Official Trailer | Netflix

The Queen’s Gambit | Official Trailer | Netflix

 

The Queen’s Gambit, a 7-episode series on the rise of a female Bobby Fischer, is now out on Netflix!

 

Сегодня на Netflix выходит сериал о гениальной шахматистке. Создателей консультировал сам Гарри Каспаров. Интервью с режиссером:

 

Anya Taylor-Joy mattot ad a sakkvilágnak

A Netflix októberben érkező minisorozatában Anya Taylor-Joy egy hányatott sorsú, ám ragyogó sakktehetséget alakít, aki úgy dönt, véget vet a sakkvilágban uralkodó férfidominanciának. Mindezt az 1950-es évek végén.

A The Queen’s Gambit egy coming of age-sztori, amely megmutatja a született zsenialitás árnyoldalait. A fiatal Beth (Taylor-Joy) árvaházba kerül Kentucky-ban, ahol hamar felfigyelnek briliáns sakktehetségére. A kitöréshez vezető út azonban nem könnyű: az árva lányként megbélyegzett Bethnek nőként kell elismerést szereznie a zsenik között, miközben gyógyszer -és alkoholfüggőségben szenved – írja a Comingsoon.net.

Ám Beth elhatározza, hogy betöri a sakkvilágot uraló üvegplafont.
Anya Taylor-Joy mellett a főbb szerepekben láthatjuk többek között az Egy kivételes barát rendezőjét, Marielle Hellert az unatkozó háziasszony szerepében, aki férjéből kiábrándultan tengeti hétköznapjait, mígnem Beth bekerül az életébe, akit lányaként kezd szeretni. Mellette látjuk Thomas Brodie-Sangstert (Trónok harca, Igazából szerelem) is, aki a kezdetben beképzelt és higgadt vetélytársból Beth legfőbb szövetségese lesz. Harry Melling (Harry Potter, Mindig az ördöggel, Halhatatlan gárda) Kentucky állam sakkbajnokát alakíta, akinek önbizalma Beth érkezésekor súlyosan meginog, Bill Camp (Aznap éjjel, Joker, Sötét vizeken) pedig az árvaház portását játssza, aki Betht megismerteti a sakkozással, ezzel elsőként fedezve fel, hogy a lány személyében egy csodagyereket ismerhet meg a világ.