Very soon, on July 20th, we will celebrate International Chess Day.

Nemsoká, azaz július 20-án lesz a Nemzetközi Sakknap. Mint valószínűleg sokan tudják, ez a FIDE 96. évfordulóját is jelenti.Még annak idején az UNESCO javasolta ezt a napot, mint a nemzetközi sakknapot, és ezt 1966 óta, a FIDE létrehozása után ünnepelték. A FIDE, amelynek tagja 181 sakkszövetség, amely sakk rendezvényeket és versenyeket szervez a világ minden táján.

Ez a sakk ünneplésének napja, és a Nemzetközi Sakkszövetség is szeretné Megünnepelni ezt a tényleg szép hagyományt.
Mint közleményükben írják, Tavaly sokan csatlakoztak hozzájuk ezen az ünnepségen, és ennek köszönhetően nagy sikerrel jártank: sok ember és intézmény a „kívülről” a sakkvilágból visszhangzott a kampányunk, és sikerült minél több embert vonzani a ssakk sporthoz.

Az alábbi linken lentebb részletes infót taláslsz kedves olvasó.
Ahol azt kérik, hogy terjessze ezt az információt barátai, sakk-klub vagy szövetség tagjai, munkatársai és szponzorai, valamint az adott ország média képviselői között.

Very soon, on July 20th, we will celebrate #InternationalChessDay. This day also marks FIDE’s 96th anniversary.

We would like to invite you to take part in this celebration by teaching someone how to play chess.

You will find detailed instructions here:

https://fide.com/news/630


Decibel GMS

A hunonchessnél minden nap sakk ünnep van. Ha van pénz, ha nincs.
Ha nyernek a sakkozók, ha nem. Egyes magyar sakk csókosoknál vagy sakk hülyitőknél sakk / média hátszéllel ez másképp van.Jókat röhögök, amikor kikap egy két csemete, majd offra állnak a média barátok.
Ha meg nyer, már Carlsen vagy Polgár. Holott , a mai sakk már nem teljeen ez,
Igaz, a pénz nem hátrány. Vagy a komoly versenysakk a BARÁTOK vagy gazdagok sportja lesz !? A mai komoly sakksport már pénz verseny is, ez a computersakk miatt is igy van. Miközben közel azonos képeségüek a magyar iatalok. de balfékekenek minidig sakk diszpinty kell. A csórók, akiket kiebrudaltak a sakk-istenek a paradicsomból úgy hallgatnak, mint a sült hal.
A morzsákra lesők tartják a szájukat – ebben és abban az értelemben is.
Nem jó ez senkinek,de ez látszik is a magyar sakkon-
Aztán már csodálkozni sem kell, ha bármelyik szponzor képtelen átlátni a dolgokat