Rapport Richárd 1 milliárd forintot kért az olimpiai részvételért ? Vagy mégsem

Rapport Richárdnak fontosabb a pénz, mint a sakkolimpia

Az alábbi címmel jelent meg egy cikk az origon,ahol a MSSZ "egyik házi sakk írója" igyekszik, hogy mit ne mondjunk nem épp fair play módon vagy legalábbis MSSZ szokások szerint (balekokat!? ürügyekeket!?) egyszóval önigazolást keresni önmaguknak. Vagy csak a szokásos alakalmatlanságukat bízonyitották be, de immár sokadjára. Majd most ezeket nyilvánosan is beismerték ! Hiszen csak nem lehet az véletlen, ha a MSSZ olykor "postásokkal" üzenget a médiában. Vagy épp a számukra fontos sakk üzeneteket kiemelik és persze sokmindent meg elhallgatnak. Vagy épp szelektálnak barátok sakkozók és erdekek mentén. Talán már mondanom sem kell, hogy nem minden magyar sakkozó egyforma nekik. Akik nekik fontosak, azokat kiemelik a nemzeti sportban,másokat elhallgatnak,de főleg a tényeket.

Vajon, mennyit is kerestek, loptak!? a MSSZ vámszedői.
És kinek fontos a sakk ? Kedves MSSZ. Mi volt ez a gyors ftitkár csere ?
Lehet még további piros lapok is járnának ? Na de akkor kik maradnak ? Senki ? Nahát..

De térjünk rá Rapport Ricsire a magyar sakk sokak szerint fekete bárányára.

Amiben én egyáltalán nem vagyok bíztos, hogy Rapport az oka a MSSZ mostani anyagi csödjének, de sakk szakmai zürzavarjainak sem Rapport lehet az oka

vagy egyéb pénzügyi bizonyított sumákjainak.
Mert finoman szólva sem beszélhetünk a MSSZ esetében pénzügyi transzparenciáról, hát még szakmai kontrollról.

Önök szerint számít az a MSSZ nek, hogy Rapport mennyit kért ? Ha már eleve be se akarták rakni a csapatba !

Önök szerint egy magára valamit adó sakkszövetségnek,ahol szinte csak az olimpia marad,ahol magyar top sakkozók világsztárok közelébe kerülhetenek, mert hisz versenyekre se járnak. De nem is hivják már rég Lékóékat szuperekre sem ! Csak tény !
Kivétel Rapport,aki bizonyítottan a legtöbbet járt versenykre. Simán vezeti a magyar toplistát is, úgy rádásul, hogy nem is sakkozik már olyan nagy elánnal mint régen. Röhögve hülyét csinál topjainból negyed gőzzel is a sakkban!Csak tények !

Önök szerint számít az a MSSZ nek,hogy bár objektíve Rapportal sincs abszolút esély olimpiát nyerni vagy dobogós helyet elérni, de legalább mindent megtettek volna.
Vajon, kiknek a kudarca felelőssége az, ha kis hazánkban a top sakk csak divatsakk és tucatsakkozók országa lettünk. Igaz, nem minőségben ! A MSSZ kudarca főleg !

Három és fél évet késtek a magyar vonatok tavaly, olvashattuk a médiákban.A MSSZ ifi projektje meg legalább öt évet késett !
A váltókezelők a sakkban a MSSZ és a politika is mint ha
mellékvágányra terelte volna sakkot ?

Nekik a MSSZ nek, de a válogatott csapattársaknak se számít Rapport! Mert hisz jobb helyeken kiállnak egy csapattársukért.
És talán félreteszik a kicsinyes érdekeket,de főleg azok,akik egész évbe nem is sakkoznak.
CSAK MELLÉKESEN KÉRDEZEM, MEGÉRI E EBBEN AZ ORSZÁGBAN A LEGJOBB SAKKOZÓNAK LENNI ? És mások pofátlanul a sor elejére tolakodnak.

A MSSZ nek se számít semmi ! Egy totál alkalmatlan csalással megválasztott ftitkárt választottak most is. Ez tény !

Tény,hogy a MSSZ komoly anyagi gondokkal küzd,mert például ez évben állami támogatást se kapott a sportág,de csurran cseppen olykor. De ezeket miért nem írja meg a MSSZ sakkkmutyi ?

Vajon, egy olimpiára ne futná a MSSZ elnökének, aki milliárdos ? Vajon,a MSSZ nek miért most nincs pénze ?
Vajon, egy olimpiára se lenne már pénz ? Netán akarat ?

Vajon hogyan lehetséges az, hogy milliókat is kereshetnek a magyar neve nincs egyesmulatós zenészek
falunapokon meg haknikkal. A még csak nem is aranypacsírta hangu és nem is felsőókategóriás Pavarotti
mulatós Kredenc Jakabok és Kombiné Piroskák.

Hogy mai világunkban hányszor és hol valamint hogyan borulnak értékrendek, amit persze sokan látványsportokkalüzleti érdekekkel magyaráznak.De vajon létezik e olyan, ahol az emberekeket egyformán mérik.Mertugyan sokak szerint a siker az abszolút értékmérő. De vajon,emberek tudnak e maradni egyesek a döntéshozatalban amikor a sakkot csak játékszernek veszik egyesek a politikában.Csak parasztok maradnak a sakktörténelemben ezek az emberek, nem hogy hallhatatlan játszma.

Vajon, hogyan van az,hogy némely magyar focista nb 2 ben is körberöhögi topjainkat anyagilag

Vajon,Rapport Ricsi is 100 milliót kért volna

NEM HINNÉM, AHOGYAN ÖNÖK SEM

Mint némely megbuggyant agyu kábítószeres sztár ?
Nem hinném !
Ricsi az az öltözőrészébe a sakkolimmpián is csak olyan ruhákat kért volna, melyeket világhírű divatházak terveztek
Armani, Dior, Manolo Blahnik. Netán séf csapatot ? Nem hinném !
Meg 12 szál hosszú szárú rózsát, Buddha-szobrot szeretett volna kapni?

NEM HINNÉM, AHOGYAN ÖNÖK SEM

szabadjon még szólnom a 16 esztendős Marjanovics Annamariról. aki egy végtelenüenül szerény lány.
Az utóbbi évek legnagyobb magyar női sakkozó tehetsége is volt.
Édesapja szintén egy korrekt úriember.

Vajon, hogyan van az ebben a mondhatni szerény női sakk felhozatlaban, akik erre a pályára tették az életüket,de lehetnek bármilyen ígéretes sakkozók mint az Annamari.
A MSSZ ellehetetleníti az ilyen sakkozókat is. Csak tény !

Milyen érzés kedves magyar csapat és MSSZ a lelkiismeret és fair play mezében játszani.Vajon,egy csoda eredménnyel kiváltható e a lelkiismeret ?
És vajon a dolog szakmai része korrekt e.

Bár nem én vagyok a Rapport Ricsi és csak a saját véleményemet fogalmaztam meg, de egy dologban biztos vagyok.
Jómagam sem akarnék már a jövőben olyan nemzeti csapatban játszani, ahol maguk a játékosok sem állnának ki értem.
Ezt csak mellékesen még a Rapport és Marjanovics kapcsán.

Hogy persze ezen ominózus eset is mennyire kifejezi azt a mérhetetlen szakmai pancserságot, emberi gyalázatok sorozatait is, amit a MSSZ már igen rég lemüvel.De alábbi csak egy példa is mint ha rávílágitana sokmindenre.

Idézet Origo

A grúziai Batumiban szeptember 23. és október 5. között kerül megrendezésre a 43. sakkolimpia. Július 23-ig kell leadni a végleges nevezést, elkezdődtek az esélylatolgatások. A Magyar Sakkszövetség elnöksége július 2-án megtartott ülésén véglegesítette válogatottjaink összeállításait, és férfi csapatunk névsora ezúttal is kellemetlen meglepetést okozott. A világranglistán jelenleg legjobb magyarként 28. helyezett Rapport Richárd nem tagja a csapatnak, feltételeit, követeléseit az anyagi gondokkal küszködő szövetség nem tudta teljesíteni. Lékó Péter, Almási Zoltán, Berkes Ferenc, Gledura Benjámin és Erdős Viktor játszik válogatottunkban.
A sakk-és sportrajongók népes tábora joggal várna magyarázatot, hogy férfi válogatottunk miért nem a legerősebb összeállításában játszik a sakkozás legnagyobb ünnepének számító sakkolimpián.
a 16 esztendős Marjanovics Annamária édesapja teljesíthetetlen követeléseit érthetően a szövetség visszautasította.

Read previous post:
Kádár Gáborra 83 évesen is számítanak.

Fischert csak a sakk érdekelte, még a táncosnök sem!

Kasparov auf der IFA in Berlin

https://youtu.be/zhkTHkIZJEc CHESSBASE games download PGN [Event "New York Man-Machine m"] [Site "New York"] [Date "2003.01.26"] [Round "1"] [White "Kasparov, Garry"]...

Zavar, hogy sokan csak kamu sakk meséket nyomnak ? Ajándékozd meg magad a valósággal – Irány a buli

[Event "EYTCC U12 Girls 2018"] [Site "Bad Blankeburg"] [Date "2018.07.18"] [Round "10"] [White "Gaal, Zsoka"] [Black "Pohle, Saskia"] [Result "1/2-1/2"]...

Majdnem minden nap sakkoztunk Yoko Onóval – Sam Havadtoy-interjú

Majdnem minden nap sakkoztunk Yoko Onóval – Sam Havadtoy-interjú A hetvenes években érkezett New Yorkba, és szinte rögtön a legnagyobb...

Close